Díszítsd stílusosan az előszobádat! Íme 5 nyerő tipp

Íme, néhány tipp díjnyertes belsőépítészektől, hogy átalakítsd a hálószobád! Az sem gond, ha a helyiség homályos vagy zsúfolt, így is számtalan izgalmas megoldás kínálkozik.
Díszítsd stílusosan az előszobádat! Íme 5 nyerő tipp

1. Bátran alkalmazz színeket!

Ha több színre vágysz az otthonodban, a folyosók és a lépcsőházak jellemzően kisebb terek, ahol ezt megengedheted magadnak. Ha barátságosabb előszobát szeretnél, érdemes a nap vagy a gyertyafény színeivel dekorálnod.

2. Összpontosíts a szórakozásra!

Fess finom harlekin mintát egy fapadlóra, és hagyd, hogy a gyémántok elkalauzoljanak otthonod legszebb pontjaira! Emellett az ajtókra is használhasz erősebb színekeket, amelyek karaktert adnak, anélkül, hogy túlterhelnék a teret. A folyosók természetüknél fogva jellemzően sötétek, így a barna, a zöld és a szürke is kerülendő.

3. A faburkolat segít a falak állapotának megőrzésében

A nagy forgalmú területeken érdemes beruházni egy minőségi súrolható vagy letörölhető festékbe, így az esetleges sáros kifröccsenések vagy apró ujjlenyomatok könnyen eltüntethetők. Alternatív megoldásként a faburkolat segíthet a falak jó állapotának megőrzésében. Próbálj olyan burkolatot választani, amely megfelel az ingatlanod korának és történetének!

4. Dekorálj tükrökkel!

Ha az előszoba kicsi, könnyen szűknek és zsúfoltnak érződhet. A tükrök hozzáadásával megteremtheted a tér illúzióját: visszaverik a fényt, így a tér tágabbnak és világosabbnak tűnhet, és arra is lehetőséget ad, hogy végigmérd magad, mielőtt kilépsz az ajtón.

5. Hagyj elől virágokat!

Biztosíts friss illatot tavasszal virágokkal, ősszel gyertyákkal! Tedd ki a növényeket a bejárati ajtó mindkét oldalára, és nyisd ki az ablakot, hogy beengedd a fényt és a friss levegőt. Adj mindehhez egy váza friss virágot, és egyből káprázatos hangulatot teremtesz majd.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Díszítsd stílusosan az előszobádat! Íme 5 nyerő tipp

Díszítsd stílusosan az előszobádat! Íme 5 nyerő tipp

Nem hiába mondják, hogy csak egy esélyed van jó első benyomást tenni.

Varázsoljuk tisztává a térkövet!

Varázsoljuk tisztává a térkövet!

Térkő szinte minden családi háznál van. Vagy a kerti út, vagy a kocsibeálló, esetleg a terasz van kirakva térkővel. Így biztos, hogy előbb - utóbb találkozni fogunk a térkő tisztítás problémájával.

Milyen típusú szekrények közül választhatunk?

Milyen típusú szekrények közül választhatunk?

Minden költségvetés és életstílus mellett találhat megfelelőt.