5 egyszerű tipp, amivel azonnal feldobhatod a konyhád hangulatát

A nagyobb nem feltétlenül jobb, különösen, ha konyháról beszélünk. A kis konyhák általában praktikusabb munkaterületek, mint a nagyok. A mutatós dizájn nem a nagy konyhák kizárólagos jellemzője: csak néhány jó ötletre van szükség, hogy feldobjuk a kis konyhát.
5 egyszerű tipp, amivel azonnal feldobhatod a konyhád hangulatát

1. Fali tároló a főzőeszközöknek

Meríts ihletet a legforgalmasabb éttermek konyháiból, amelyek ipari fali állványokat használnak az edények tárolására! Jó ötlet lehet akasztható állványokat beszerezni az edényekhez, amelyeken kosarakat, azokban pedig kisebb tárgyakat tárolhatsz. Izgalmas megoldás lehet a fali mágnes is a kések és fűszeres üvegek tárolására.

2. Lábastároló

Habár a legtöbb konyhában nincs hely nagy tárolóknak, számtalan megoldás van a kisebb terekhez is. A lábastárolóknak nem kell a plafonról lógniuk, a falra is felszerelheted őket.

3. Rejtett bútorok

Alkalmazz kreatív megközelítést a konyhája funkcionalitásának maximalizálása érdekében! Találd meg a módját, hogyan hozhatsz létre többcélú teret, praktikus bútorokkal, amelyeket szükség esetén könnyen el lehet távolítani az útból. Ilyenek lehetnek a háttámla nélküli bárszékek, amelyek eltolhatók az útból, vagy épp a lehajtható, falra szerelhető asztalok és vágódeszkák.

4. Nagyobb konyhapult

Ha a cél egy modern konyha kialakítása, akkor az egyik legfontosabb dizájnelem a minimalista, letisztult konyhapult. Ez nemcsak modernnek tűnik, de megnöveli a pult területét is, megkönnyítve az előkészítést és a főzést.

5. Alacsony profilú kerámia főzőlap

A mai elektromos főzőlapok elegánsak és modernek. További előnyük, hogy szinte egy szintben vannak a pulttal, így vágódeszkát vagy egyéb tárgyakat helyezhetsz rájuk, amikor nem használod őket. Ha viszont gáztűzhelyed van, vásárolhatsz hozzá fedelet, így biztonságosan dolgozhatsz rajta, amikor éppen nem használod.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Díszítsd stílusosan az előszobádat! Íme 5 nyerő tipp

Díszítsd stílusosan az előszobádat! Íme 5 nyerő tipp

Nem hiába mondják, hogy csak egy esélyed van jó első benyomást tenni.

Kandalló Burkolatok: Stílus és Elegancia az Otthonban

Kandalló Burkolatok: Stílus és Elegancia az Otthonban

A kandallók hosszú időn keresztül az otthonok központjában nemcsak praktikus fűtési megoldásként, hanem látványos dekorációs elemként is szolgáltak.

Varázsoljuk tisztává a térkövet!

Varázsoljuk tisztává a térkövet!

Térkő szinte minden családi háznál van. Vagy a kerti út, vagy a kocsibeálló, esetleg a terasz van kirakva térkővel. Így biztos, hogy előbb - utóbb találkozni fogunk a térkő tisztítás problémájával.