5 tipp, hogyan rendszerezd és rendezd be a fürdőszobádat

Az új fürdőszobádat készülsz berendezni, vagy a régit szeretnéd felújítani?
5 tipp, hogyan rendszerezd és rendezd be a fürdőszobádat

Azon töprengsz, hogyan rendezd el a bútorokat a többi berendezési tárgyakkal együtt, hogy a fürdőszoba szellős és hangulatos legyen? Összeállítottunk 5 praktikus tippet modern megoldásokkal, amelyeket nem csak tudni érdemes, de ki is érdemes próbálni!

Tippek a modern fürdőszoba berendezéséhez

Nem kell több ezer eurót befektetned ahhoz, hogy fürdőszobád modern és szellős legyen. Elég, ha ismersz néhány egyszerű trükköt, amelyekkel a lehető legtöbbet kihozhatod a térből.

Mosdószekrény elhelyezése

Ha kisebb fürdőszobával rendelkezel, minden centiméternyi helyet ki kell használnod. Ebben az esetben a sarokmosdó érdekes választásnak bizonyulhat. Ez gyakorlatilag kitölti 2 fal felületét, amely egyébként kihasználatlanul maradna. Ez a megoldás nagyon esztétikus és modern.

Az ideális választás a mosdószekrény. Nemcsak a mosdóból kivezető vízvezetéket takarja el, hanem lehetőséget kínál arra is, hogy praktikusan kihasználd a mosdó alatti teret. A szekrény állhat a padlón a saját lábain, vagy falra is rögzíthető. Ez utóbbi megoldás népszerűbb manapság, mivel megkönnyíti a padlómosást, légiesebb érzetet kelt, és elegánsabban mutat.

A világos színű csempéket részesítsd előnyben

A fürdőszobát egyszerűen légiesebbé teheted, ha világos színű csempéket teszel a falakra. Próbáld meg elkerülni a nagy és merész designmotívumokat, amelyek vizuálisan kisebbé teszik a teret. Kísérletezhetsz azonban különböző színvariációkkal, hogy a végeredmény megfeleljen az ízlésednek. Érdekes kombináció a világos falak és a sötét padló.

Praktikus tipp: Kiváló választás a fürdőszobába egy nagyobb tükör, amely lehet például a szekrényajtó része. Ez szintén segít optikailag növelni a teret.

Használd ki a falak teljes magasságát

Ha az összes szekrényt a padlón helyezed el, akkor gyorsan betöltöd a teret. Ennek eredményeképpen nem fogsz tudni kényelmesen mozogni a fürdőszobádban. Válassz tehát falra szerelhető megoldásokat - például elegáns, vékony polcokat vagy nagyobb, ajtóval ellátott szekrényeket. Ismét próbáld meg kihasználni a helyiség sarkait, és olyan helyre szereld őket, ahol nem lesznek útban.

Walk-in zuhanyfal

Azon gondolkodsz, hogy zuhanykabint vagy fürdőkádat tegyél-e a fürdőszobádba? E 2 lehetőség mellett érdekes alternatíva a walk-in zuhanyfal. Ez egy vékony üvegfalból áll, amely elválasztja a zuhanyzót a fürdőszoba többi részétől. Mivel ez a megoldás nem igényel fürdőkádat vagy egy teljes szerkezetet nyitható ajtóval, sok helyet takaríthat meg. Ez is jelentősen hozzájárul a fürdőszoba légies megjelenéséhez.Radiátor a törölközők szárításához

Egy modern fürdőszobában mindenképpen javasoljuk, hogy törölközőszárító radiátort helyezz a falra. Előnye, hogy csak minimális helyet foglal. Ráadásul elegáns kialakításának köszönhetően vizuálisan nem lesz zavaró. Természetesen nemcsak törölközőszárításra lesz kiváló, hanem ha kellően erős változatot választasz, akkor az egész helyiséget is gyorsan kifűtheted vele.

Kapcsolódó cikkek

5 tipp, hogyan rendszerezd és rendezd be a fürdőszobádat

5 tipp, hogyan rendszerezd és rendezd be a fürdőszobádat

Az új fürdőszobádat készülsz berendezni, vagy a régit szeretnéd felújítani?