Így tehető tartóssá a smink: tippek, hogy hosszú órákon keresztül fennmaradjon

A smink kihangsúlyozza a szépséget, azonban általában nem tart elég sokáig. Szeretnél egész nap elegáns és elbűvölő maradni? Az alábbiakban felsorolunk néhány egyszerű trükköt, amelyekkel meghosszabbíthatod a sminked élettartamát, hogy egész nap káprázatos maradjon.
Így tehető tartóssá a smink: tippek, hogy hosszú órákon keresztül fennmaradjon

1. Tonizálj és hidratálj!

A tonik használata ragyogóvá és simábbá teszi a bőrt. Vigyél fel hidratáló krémet a bőrödre sminkelés előtt, és gondoskodj róla, hogy eltávolítod a felesleges olajat! Ez segít felkészíteni a bőrt a sminkelés előtt.

2. Készítsd elő primerrel a bőrödet!

A primer az első termék, amelyet fel kell tenned, mielőtt hozzálátnál a sminkeléshez. Ez a titka annak, hogy sminked egész nap ép maradjon. A primer segít tartósítani a hidratáló krém hatását, így a BB krém vagy alapozó nem szívódik be a bőrödbe, és a színe sem fakul ki.

3. Fektess be egy jó alapozóba!

Fektess be egy prémium minőségű, könnyű, olajmentes alapozóba, ami nem kölcsönöz maszkszerű megjelenést a bőrödnek. Emellett válassz kifejetten a bőrtípusodnak megfelelő alapozót, ami 24 órán át tartó, teljes fedést és sima textúrát biztosít, így a smink is tovább tart majd.

4. Használj vízálló szemceruzát és szempillaspirált!

Válassz vízálló szemceruzát és szempillaspirált, mivel a hagyományosak könnyen elkenődnek. Próbáld ki a vízálló formulát, hogy elkerüld a lefolyó smink miatti "panda-hatást". Kerüld a szemkörnyékápoló krém felvitelét a szemceruza és szempillaspirál használata közben!

5. Használj fixáló sprét!

A smink felvitele után ne felejtsd el a fixáló sprét használni. A spré utolsó simításként segít a sminkednek a helyén maradni. Ragyogóvá varázsolja a bőrt, és meghosszabbítja a smink viselési idejét is.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Smink tippek

Smink tippek

Mutatjuk, hogyan sminkelj nyáron.

Nem könnyű a férfimodellek élete

Nem könnyű a férfi modellek élete

Ma már nagyon sok férfi modell jelenik meg a kifutón. A férfi modellek élete sem egyszerű.

A kék fénytől is érdemes lehet megóvni a bőrünk egészségét

A kék fénytől is érdemes lehet megóvni a bőrünk egészségét

Ebben képernyővédő fólia vagy fényvédő krém lehet a segítségünkre.