Miből fogyasszunk többet? Ezeket illessze be az étrendjébe!

Mi az, ami erősítheti az immunitásunkat és ellenállóbbá teheti a szervezetünket? Ehhez nem elég vitaminokat és ásványi anyagokat szedni tabletták formájában, folyamatosan erősíteni kell magunkat a helyes étkezés által.
Miből fogyasszunk többet? Ezeket illessze be az étrendjébe!

Erőleves

Rengeteg fontos aminosavat, kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz. Ehhez társul még a kollagén is, ami nagyon jó hatással van a gyomor nyálkahártyájára, és segít helyreállítani a sérült sejtfalakat.

Rostok

Rostok nélkül nem élhetne a gyomorban mintegy ötezerféle hasznos baktériumtörzs. Legjobb forrásuk a napraforgómag, a dió és a lenmag. A teljes kiőrlésű termékek is gazdagok a rostokban, ugyanakkor nehezebb őket megemészteni.

Fermentált élelmiszerek

A fermentált, azaz baktériumok által erjesztett élelmiszerek sok “jó” baktériumot tartalmaznak. Ilyen ételek a savanyúkáposzta, a kimchi, a kefír és a kombucha (fermentált tea) is.

Galambos Dániel


Kapcsolódó cikkek

Így készíts likőrt házilag!

Így készíts likőrt házilag!

A likőr neve a latin- liquor, jelentése folyadék -szóból származik, az ízének előállításához régen nádcukrot, nádmézet, virágmézet használtak.

Miből fogyasszunk többet? Ezeket illessze be az étrendjébe!

Miből fogyasszunk többet? Ezeket illessze be az étrendjébe!

Nem csak vékonyabbak, egészségesebbek is leszünk néhány egyszerű szabály betartásával.

Kreatív receptek édesburgonyával - Sült, főtt és grillezett verziók

Kreatív receptek édesburgonyával - Sült, főtt és grillezett verziók

Az édesburgonya kiváló alapanyag a kreatív és ízletes ételek elkészítéséhez.