Miből fogyasszunk többet? Ezeket illessze be az étrendjébe!

Mi az, ami erősítheti az immunitásunkat és ellenállóbbá teheti a szervezetünket? Ehhez nem elég vitaminokat és ásványi anyagokat szedni tabletták formájában, folyamatosan erősíteni kell magunkat a helyes étkezés által.
Miből fogyasszunk többet? Ezeket illessze be az étrendjébe!

Erőleves

Rengeteg fontos aminosavat, kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz. Ehhez társul még a kollagén is, ami nagyon jó hatással van a gyomor nyálkahártyájára, és segít helyreállítani a sérült sejtfalakat.

Rostok

Rostok nélkül nem élhetne a gyomorban mintegy ötezerféle hasznos baktériumtörzs. Legjobb forrásuk a napraforgómag, a dió és a lenmag. A teljes kiőrlésű termékek is gazdagok a rostokban, ugyanakkor nehezebb őket megemészteni.

Fermentált élelmiszerek

A fermentált, azaz baktériumok által erjesztett élelmiszerek sok “jó” baktériumot tartalmaznak. Ilyen ételek a savanyúkáposzta, a kimchi, a kefír és a kombucha (fermentált tea) is.

Galambos Dániel


Kapcsolódó cikkek

Ismét népszerűségre tör a gin. Mutatjuk a legnépszerűbbeket!

Ismét népszerűségre tör a gin. Mutatjuk a legnépszerűbbeket!

A gin újra egyre keresettebbé válik egy csendesebb időszakot követően.

Kreatív receptek édesburgonyával - Sült, főtt és grillezett verziók

Kreatív receptek édesburgonyával - Sült, főtt és grillezett verziók

Az édesburgonya kiváló alapanyag a kreatív és ízletes ételek elkészítéséhez.

Így készíts likőrt házilag!

Így készíts likőrt házilag!

A likőr neve a latin- liquor, jelentése folyadék -szóból származik, az ízének előállításához régen nádcukrot, nádmézet, virágmézet használtak.